Șnițele de curcan în crustă crocantă
Ingrediente (4 porții):
• 400 g paste late
• sare
• 4 felii piept de curcan (a 150 g)
• 1 lingură oțet
• 50 g făină
• piper
• 2 ouă
• 2 linguri smântână
• 100 g pesmet
• 2 linguri ulei
• 1 cățel de usturoi
• 1 legătură pătrunjel
• 1 lingură unt
Preparare
1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Stropiți carnea de curcan cu puțin oțet și bateți-o. Amestecați făina cu sarea și piperul. Bateți oul cu smântâna.
2. Mai întâi, dați șnițelele prin făină, apoi prin oul bătut, iar la final, prin pesmet. Prăjiți-le în uleiul încins, într-o tigaie, cca. 4 minute pe fiecare parte. La final, scurgeți-le pe un prosop de hârtie.
3. Curățați usturoiul, apoi alegeți pătrunjelul. Tocați-le pe amândouă foarte mărunt. Scurgeți pastele. Topiți untul într-o tigaie și căliți acolo usturoiul. Adăugați și pastele scurse, apoi pătrunjelul. Sărați totul și piperați. Serviți pastele cu șnițelele și ornați-le după cum doriți, eventual cu felii de lămâie.
Spor la treabă și poftă bună!
Timp de preparare: 25 de minute.
cca. 800 kcal/porție
Mini-șnițele colorate
Ingrediente (4 porții): • 100 g ananas (cutie) • 75 g șuncă fiartă • 2 roșii • 2 mozarella (a 125 g) • 12 șnițele mici de curcan sau porc (a 50 g) • sare, piper • 8 roșii cherry • 100 g broccoli • 100 g porumb • 5 ardei iuți (borcan) • 1/2 ardei gras • 75 g salam
Preparare:
1. Încingeți cuptorul la 180ºC. Tăiați șunca și ananasul cuburi. Opăriți roșiile, îndepărtați-le pielea și semințele, apoi tocați-le cuburi. Tăiați mozarella în 12 felii rotunde și așezați câte 2 pe șnițele. Puneți pe 4 șnițele ananas, șuncă și roșii, apoi condimentați-le.
2. Pe următoarele 4 șnițele așezați jumătăți de roșii cherry, broccoli și porumb, apoi condimentați-le.
3. Tăiați cuburi ardeiul iute, ardeiul gras și salam și așezați-le pe restul de 4 șnițele. Coaceți-le cca. 10 minute pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.
Poftă bună!
Timp de preparare: 30 de minute.
cca. 480 kcal/porție
Ruladă fină de somon
Ingrediente (4 porții): • 3 legături de rucola • 2 căței de usturoi • 60 g sâmburi de pin • 1/2 legătură cimbru • 50 g parmezan • 3 linguri pesmet • sare, piper • 2 bucăți file de somon (fără piele, a 400 g) • 5 linguri zahăr • 150 ml vin alb sec
Preparare:
1. Pregătiți rucola, curățați usturoiul, apoi tocați-le mărunt, la fel ca și pe sâmburii de pin și cimbrul. Radeți parmezanul. Amestecați toate ingredientele până la cimbru, cu pesmetul, sarea și piperul.
2. Încingeți cuptorul la 160ºC. Spălați somonul, uscați-l pe un șervet de bucătărie, apoi tăiați-l în jumătate. Condimentați cele patru bucăți cu sare și piper. Întindeți amestecul cu rucola peste bucățile de pește, rulați-le și legați-le.
3. Așezați ruladele într-o tavă unsă în prealabil cu unt și lăsați-le la cuptor cca. 15 minute. Pentru sos, fierbeți zahărul cu cimbrul și vinul la foc mare cca. 5 minute. Serviți-l alături de ruladele de somon. Pentru garnitură puteți pregăti legume și orez.
Poftă bună!
Timp de preparare: 25 de minute.
cca. 550 kcal/porție
Rulade italienești
Ingrediente (4 porții): • 4 rulade de curcan (a 150 g) • 1 lingură oțet • 75 g pesto cu roșii • 1 gălbenuș • 4 linguri pesmet • 4 felii bacon • sare, piper • 1 linguriță cimbru • 2 linguri ulei • 100 g salată
Preparare:
1. Ungeți carnea mai întâi cu oțetul. Amestecați sosul pesto cu gălbenușul și pesmetul, apoi întindeți acest amestec pe cele patru bucăți de carne. Împachetați-le pe margini, apoi rulați-le. La final, înfășurați-le în bacon și fixați-le cu scobitori. În cele din urmă, condimentați-le cu sare și piper.
2. Încingeți uleiul și prăjiți ruladele 8-10 minute. Spălați salata și așezați-o pe o farfurie. Stropiți-o cu un dressing de ulei și oțet și serviți-o alături de ruladele pregătite.
Poftă bună!
Timp de preparare: 25 de minute.
cca. 420 kcal/porție