Skip to main content

Șnițele de curcan în crustă crocantă

Ingrediente (4 porții):

400 g paste late

sare

4 felii piept de curcan (a 150 g)

1 lingură oțet

50 g făină

piper

2 ouă

2 linguri smântână

100 g pesmet

2 linguri ulei

1 cățel de usturoi

1 legătură pătrunjel

1 lingură unt

Preparare

1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Stropiți carnea de curcan cu puțin oțet și bateți-o. Amestecați făina cu sarea și piperul. Bateți oul cu smântâna.

2. Mai întâi, dați șnițelele prin făină, apoi prin oul bătut, iar la final, prin pesmet. Prăjiți-le în uleiul încins, într-o tigaie, cca. 4 minute pe fiecare parte. La final, scurgeți-le pe un prosop de hârtie.

3. Curățați usturoiul, apoi alegeți pătrunjelul. Tocați-le pe amândouă foarte mărunt. Scurgeți pastele. Topiți untul într-o tigaie și căliți acolo usturoiul. Adăugați și pastele scurse, apoi pătrunjelul. Sărați totul și piperați. Serviți pastele cu șnițelele și ornați-le după cum doriți, eventual cu felii de lămâie.

Spor la treabă și poftă bună!

Timp de preparare: 25 de minute.

cca. 800 kcal/porție

Mini-șnițele colorate

Ingrediente (4 porții): 100 g ananas (cutie) 75 g șuncă fiartă 2 roșii 2 mozarella (a 125 g) 12 șnițele mici de curcan sau porc (a 50 g) sare, piper 8 roșii cherry 100 g broccoli 100 g porumb 5 ardei iuți (borcan) 1/2 ardei gras 75 g salam

Preparare:

1. Încingeți cuptorul la 180ºC. Tăiați șunca și ananasul cuburi. Opăriți roșiile, îndepărtați-le pielea și semințele, apoi tocați-le cuburi. Tăiați mozarella în 12 felii rotunde și așezați câte 2 pe șnițele. Puneți pe 4 șnițele ananas, șuncă și roșii, apoi condimentați-le.

2. Pe următoarele 4 șnițele așezați jumătăți de roșii cherry, broccoli și porumb, apoi condimentați-le.

3. Tăiați cuburi ardeiul iute, ardeiul gras și salam și așezați-le pe restul de 4 șnițele. Coaceți-le cca. 10 minute pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.

Poftă bună!

Timp de preparare: 30 de minute.

cca. 480 kcal/porție

Ruladă fină de somon

Ingrediente (4 porții): 3 legături de rucola 2 căței de usturoi 60 g sâmburi de pin 1/2 legătură cimbru 50 g parmezan 3 linguri pesmet sare, piper 2 bucăți file de somon (fără piele, a 400 g) 5 linguri zahăr 150 ml vin alb sec

Preparare:

1. Pregătiți rucola, curățați usturoiul, apoi tocați-le mărunt, la fel ca și pe sâmburii de pin și cimbrul. Radeți parmezanul. Amestecați toate ingredientele până la cimbru, cu pesmetul, sarea și piperul.

2. Încingeți cuptorul la 160ºC. Spălați somonul, uscați-l pe un șervet de bucătărie, apoi tăiați-l în jumătate. Condimentați cele patru bucăți cu sare și piper. Întindeți amestecul cu rucola peste bucățile de pește, rulați-le și legați-le.

3. Așezați ruladele într-o tavă unsă în prealabil cu unt și lăsați-le la cuptor cca. 15 minute. Pentru sos, fierbeți zahărul cu cimbrul și vinul la foc mare cca. 5 minute. Serviți-l alături de ruladele de somon. Pentru garnitură puteți pregăti legume și orez.

Poftă bună!

Timp de preparare: 25 de minute.

cca. 550 kcal/porție

Rulade italienești

Ingrediente (4 porții): 4 rulade de curcan (a 150 g) 1 lingură oțet 75 g pesto cu roșii 1 gălbenuș 4 linguri pesmet 4 felii bacon sare, piper 1 linguriță cimbru 2 linguri ulei 100 g salată

Preparare:

1. Ungeți carnea mai întâi cu oțetul. Amestecați sosul pesto cu gălbenușul și pesmetul, apoi întindeți acest amestec pe cele patru bucăți de carne. Împachetați-le pe margini, apoi rulați-le. La final, înfășurați-le în bacon și fixați-le cu scobitori. În cele din urmă, condimentați-le cu sare și piper.

2. Încingeți uleiul și prăjiți ruladele 8-10 minute. Spălați salata și așezați-o pe o farfurie. Stropiți-o cu un dressing de ulei și oțet și serviți-o alături de ruladele pregătite.

Poftă bună!

Timp de preparare: 25 de minute.

cca. 420 kcal/porție

x