Berea este un aliment. In consecinta poate sa devina un ingredient special care da gust, aroma si culoare unor preparate. O dovada este supa crema de cartofi cu bere. Preparatul cu bere este o reteta cu radacini germane, dar cu toate acestea reteta, de mai jos, este una pur frantuzeasca, rafinata si foarte gustoasa.
Supa crema de cartofi cu bere – un rasfat de vara
Trebuie spus ca in loc de cartofi obisnuiti poti sa folosesti cartofi dulci sau dovleac, urmand exact pasii acestei retete. De fiecare data gustul va fi incantator.
Ingrediente pentru supa de cartofi cu bere: 500 de grame de cartofi, 100 de grame de parmezan, un fir mare de praz, 20 de grame de unt, un pahar de bere blonda, o lingurita de seminte de chimen, sare si piper proaspat macinat, un litru de supa de pui (de vaca sau apa).
Cum se prepară pas cu pas
Curata prazul si cartofii. Pastreaza o bucatica frumoasa din frunza de praz. Toaca prazul si taie cartofii in bucati, iar parmezanul taie-l in fasii subtiri sau radel prin razatoarea mare. Topeste untul intr-o oala si pune prazul sa se caleasca usor. Adauga cartofii cuburi si pune un litru de apa fiarta sau supa de pui. Cand incepe sa fiarba pune si berea. Acopera si lasa supa pe foc circa 20 de minute.
Cu ajutorul unui blender vertical transforma preparatul in crema. Potriveste de sare si piper. Lasa supa sa ajunga din nou la fiert si adauga parmezanul. Amesteca pentru ca acestea sa se topeasca. Adauga frunza de praz tocata fin si chimenul strivit usor in mojar sau rumenit cateva minute in tigaie, fara ulei.
Serveste supa calda. Este perfecta impreuna cu paine prajita.