Skip to main content

Brioșe cu dovleac. De ce avem nevoie

  • 200 g făină integrală de grâu;
  • 1 cană și jumătate de cremă de dovleac;
  • 10 linguri de fulgi de cocos;
  • 500 ml lapte vegetal ( susan, soia, migdale);
  • 4 linguri de cacao/ carob – pudră de roșcove;
  • 2 linguri cu miere;
  • 5-6 pătrățele de ciocolată amară;
  • o lingură de esență de vanilie;
  • 100 grame de nuci mărunțite:
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Făina, pudra de cacao, nucile, sarea, flugii de cocos se pune împreuna și se amestecă. Mierea se dizolva în laptele vegetal și se se combină, apoi cu crema de dovleac. Pune esența de vanilie. Pune toate ingredientele uscate, pregătite deja, în cele lichide și amestecă de câteva ori. Adaugă bucățelele de ciocolată și mai amestecă de două ori.

Pune compoziția în fomele unse cu puțin ulei și coace brioșele la foc moale, în cuptorul încins, pentru 10-20 de minute. Sunt bune câteva zile, păstrate într-un vas acoperit.

Beneficiile dovleacului

Ajută în curele de slăbire – Dovleacul este o sursă de fibre adesea trecută cu vederea: în 100 de grame de dovleac sunt 3 g de fibre și doar 49 de calorii. Drept urmare, vei obține senzația de sațietate consumând foarte puțin din fruct.

Îmbunătățește ritmul cardiac – Nucile și semințele, inclusiv cele de dovleac, sunt bogate în fitosteroli, o substanță naturală din plante despre care s-a dovedit științific că reduce colesterolul rău.

Reduce riscul apariției cancerului – Așa cum se întâmplă și în cazul cartofului-dulce și al morcovului (la fel de portocalii), dovleacul stimulează organismul să producă betacaroten, un antioxidant care, potrivit anumitor oameni de știință, joacă un rol important în prevenția cancerului. Betacarotenul este mai eficient când e luat din surse alimentare, nu din suplimente. Iar sterolii conținuți de dovleac au un rol important în reglarea metabolismului.Citeste si: