O colecție cu cele mai bune cinci rețete cu paste. Se fac simplu, ingredientele sunt banale, iar rezultatul irezistibil. perfecte la pranz și la cine, fiecare dintre aceste retete este o experiență grastronomică în sine, pe care trebuie să o încerci.
Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant
Ingrediente (4 porții):
- felie șuncă afumată
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 400 g carne tocată, de vită
- 150 g legume pentru supă
- 400 g roșii pasate, cu verdeață
- 150 ml supă
- 400 g spaghete
- sare, piper
- pătrunjel, eventual, busuioc
Preparare:
1. Tăiați șunca fâșii, apoi prăjiți-o într-un vas mai mare, în uleiul de măsline. Curățați ceapa și usturoiul, tăiați-le cubulețe și, respectiv, rondele și adăugați-le, de asemenea, peste șuncă. Prăjiți și carnea tocată, iar, la final, adăugați legumele pentru supă. Încorporați și roșiile pasate și supa. Fierbeți sosul cca. 15 minute, la foc mic.
2. Între timp, fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lăsați-le să se scurgă.
3. Condimentați sosul cu sare și piper și serviți-l împreună cu pastele. La final, ornați totul cu câteva frunzulițe de pătrunjel. Eventual, puteți folosi și busuioc.
Timp de preparare: 30 de minute/cca. 720 kcal/porție
Penne cu porumb și cârnați cabanos
Ingrediente (4 porții):
- 250 g cârnați cabanos
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură pastă de tomate
- 500 g roșii (cutie)
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 linguriță zahăr
- sare, piper
- 1/2 linguriță oregano
- boia de ardei dulce
- 200 g boabe de porumb (cutie)
- 400 g penne
Preparare:
1. Tăiați cârnații rondele subțiri. Spălați și curățați ceapa și usturoiul, apoi tăiați-le cubulețe, respectiv rondele și căliți-le puțin în ulei. Adău-gați și feliile de cârnați și prăjiți-le. Adăugați pasta de roșii și roșiile curățate, apoi pasați-le cu furculița. Condimentați totul cu suc de lămâie, zahăr, sare, piper, oregano și boia de ardei. Fierbeți sosul cca. 5 minute. Scurgeți boabele de porumb și adăugați-le peste sos,0 în ultimele 3 minute.
2. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Turnați apă rece peste ele, apoi lăsați-le într-o strecurătoare să se scurgă bine. Așezați-le pe un platou și serviți-le cu sosul pregătit. Eventual, ornați-le cu puțină verdeață.
Timp de preparare: 25 de minute/cca. 700 kcal/porție
Paste cu ciuperci
Ingrediente (4 porții):
- 300 g paste spiralate
- sare
- 4 ouă
- 300 g ciuperci
- 1 legătură arpagic
- 1 lingură unt
- 100 ml supă
- 150 g smântână
- piper
- 150 g brânza gouda, rasă
Preparare:
1. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Fierbeți ouăle tari, turnați apă rece pe ele, apoi curățați-le coaja. Tăiați ciupercile felii subțiri, iar arpagicul inele.
2. Încingeți cuptorul la 200ºC. Căliți în unt ciupercile scurse, turnați supa și dați într-un clocot. Încorporați smântâna și condimentați. Tăiați 2 ouă felii rotunde și tocați restul. Amestecați pastele cu sosul pregătit, jumătate din brânză și ouăle tocate. Puneți totul într-o formă de sufleu, presărați arpagicul și brânza, așezați rondelele de ouă și coaceți totul cca. 20 de minute.
Preparare: 40 de minute/cca. 640 kcal/porție
Farfalle cu somon
Ingrediente (4 porții):
- 400 g file de somon
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 ceapă mică
- 21 legătură arpagic
- 400 g farfalle
- sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 200 ml smântână
- piper
Preparare:
1. Spălați peștele, uscați-l pe un șervet de bucătărie, apoi tăiați-l cuburi. Stropiți-l cu suc de lămâie. Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Spălați arpagicul, apoi tăiați-l inele.
2. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Încingeți uleiul într-un vas și căliți ceapa. Adăugați bucățile de pește și prăjiți-le cu grijă. Adăugați supa și smântâna. Fierbeți totul înăbușit, la foc mic, cca. 10 minute.
3. Scurgeți pastele bine. Adăugați inelele de arpagic în sos și condimentați bine. Serviți totul alături de farfalle și ornați după cum doriți, eventual cu firișoare de arpagic.
Preparare: 25 minute/cca. 660 kcal/porție
Paste cu sos fin, de arahide
Ingrediente (4 porții):
- 400 g broccoli
- sare
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură unt
- 100 ml vin
- 150 ml smântână
- piper
- 1 lingură suc de lămâie
- nucșoară
- 400 g spaghetti
- 4 linguri fulgi de arahide
Preparare:
1. Tăiați broccoli buchețele și fierbeți-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnați apă rece, apoi lăsați-le să se scurgă. Curățați ceapa și usturoiul, tocați-le și căliți-le în unt. Stingeți cu smântâna și vinul. Adăugați jumătate din broccoli, apoi condimentați totul cu sare, piper, suc de lămâie și nucșoară.
2. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți broccoli în sosul pregătit, apoi condimentați-l. Serviți-l cu pastele și ornați-l cu fulgii de arahide.
Preparare: 35 minute/cca. 580 kcal/porție
- Ziua internațională a pastelor – 5 preparate pe care trebuie să le încerci
- Trei rețete de fripturi simple, speciale și bune