In plus, crema de lapte poate fi colorata cu cacao, ciocolata sau coloranti ceea ce o face perfecta pentru orice dulce de casa.
Ingrediente pentru crema de lapte
- 1 litru de lapte
- 250 grame de zahar tos
- 125 grame de faina
- 25 grame de amidon de porumb
- 200 mililitri frisca lichida indulcita
- 1 pastaie vanilie
Preparare
- Amesteca intr-un vas zaharul, faina si amidonul
- Pune amestecul intr-o cratita incapatoare
- Toarna treptat laptele peste mixul solid si amesteca cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Adauga semintele unei pastai de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie (se pot folosi si alte arome: rom, migdale, esenta de lamaie sau portocale – in functie de dulcele pentru care faci crema de lapte).
- Pune cratita pe foc mic si amesteca in continuu pana cand crema capata o consistenta densa (dureaza 10-15 minute).
- cand ajunge la consistenta unei ciulamame groase stinge focul si acopera crema cu folie de plastic alimentara, pentru ca altfel face o pielita groasa care strica finetea cremei si lasa-o sa se raceasca complet.
- Amesteca in crema rece, frisca mixata inainte foarte bine.
In crema de baza poti pune pe langa frisca unt, circa 150 de grame daca vrei o consistenta mai grasa, dupa cum poti sa folosesti. Unul se pune inainte de a adauga frisca.