Skip to main content

In plus, crema de lapte poate fi colorata cu cacao, ciocolata sau coloranti ceea ce o face perfecta pentru orice dulce de casa.

Ingrediente pentru crema de lapte

  • 1 litru de lapte
  • 250 grame de zahar tos
  • 125 grame de faina
  • 25 grame de amidon de porumb
  • 200 mililitri frisca lichida indulcita
  • 1 pastaie vanilie

Preparare

  • Amesteca intr-un vas zaharul, faina si amidonul
  • Pune amestecul intr-o cratita incapatoare
  • Toarna treptat laptele peste mixul solid si amesteca cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
  • Adauga semintele unei pastai de vanilie sau o lingura de esenta de vanilie (se pot folosi si alte arome: rom, migdale, esenta de lamaie sau portocale – in functie de dulcele pentru care faci crema de lapte).
  • Pune cratita pe foc mic si amesteca in continuu pana cand crema capata o consistenta densa (dureaza 10-15 minute).
  • cand ajunge la consistenta unei ciulamame groase stinge focul si acopera crema cu folie de plastic alimentara, pentru ca altfel face o pielita groasa care strica finetea cremei si lasa-o sa se raceasca complet.
  • Amesteca in crema rece, frisca mixata inainte foarte bine.

In crema de baza poti pune pe langa frisca unt, circa 150 de grame daca vrei o consistenta mai grasa, dupa cum poti sa folosesti. Unul se pune inainte de a adauga frisca.