Skip to main content

Ardeii umpluți de post i-am făcut cu bulgur, nu cu orez, așa cum este varianta clasică, pentru că sunt infinit mai buni..

Bulgurul este un amestec de tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul. De asemenea, este folosit în tabbouleh (salată arăbească cu pătrunjel, roşii, ceapă, rodii, bulgur şi suc de lămâie), dar se poate folosi şi în loc de orez în pilafuri, ardei umplut, sărmăluţe, burgeri fără carne sau supe. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.

Cum prepari bulgurul?

  • Se lasă la înmuiat în apă rece minim o oră şi jumătate, iar apoi este gata pentru consum.
  • Se poate înmuia şi în supă, suc de roşii sau alte lichide, în funcţie de reţeta pentru care se pregăteşte.
  • O altă variantă ar fi să-l pui într-o oală cu apă şi, după ce a clocotit, lasă-l să fiarbă 10 minute. Apoi, răstoarnă-l pe un platou şi lasă-l să se răcească puţin.
  • Raportul ideal de bulgur și lichid, pentru ca acesta sa fie moale si pufos și să absoarbă tot lichidul, este de o cana de bulgur la doua căni de lichid.

Ingrediente penru ardei umpluți de post:

  • Ardei grasi;
  • O lingură cu vârf de bulgur preparat pentru fiecare ardei gras;
  • Două cepe mari, un ardei iute mic, doi catei de usturoi;
  • O lingură rasă de nucă măcinată pentru fiecare ardei gras;
  • Sare și piper după gust;
  • Verdeață (patrunjel și/sau);
  • Câteva linguri de pesmet
  • Trei, patru linguri de ulei

Preparare pentru ardei umpluți cu bulgur și nucă

Taie ardeii în două pe lung. Curață și călește ceapa în ulei cu un praf de sare. Adauga usturoiul și călește până ce ceapa devine ușor aurie. Dă deoparte. Adauga bulgurul preparat, nuca și ardeii iuți tăiați în bucațele foarte mici și verdeața. Potrivește de sare și piper.

Umple fiecare jumătate de ardei cu acest conținut. Nu îndesa foarte tare. Pune jumătățile de ardei umpluți într-o tavă care merge la cuptor, pe hârtie de copt. Presara pesmet peste umplutură și tropește ardeii cu restul de ulei.

Coace ardeii la foc potrivit circa 30 de minute. Servește ardeii imediat.