Dacă iubești nuca de cocos, nu trebuie să ratezi acest deliciul! Acesta este un tort proaspăt, care poate fi adaptat la orice anotimp al anului, de la vară la iarnă, perfect pentru orice ocazie. O bază de ciocolată moale, densă, completată cu o inimă de nucă de cocos cremoasă, totul este acoperit cu o delicioasă ganache de ciocolată cu lapte pentru a face contrastul cocos-ciocolată și mai surprinzător.
Tort cremos cu ciocolată și cocos. Ingrediente pentru o tavă de 22 cm diametru
Pentru bază
120 g de făină
3 ouă
130-150 g zahăr granulat (mai mult sau mai puțin după gustul tău)
180 g de ciocolată neagră
150 g de unt
1 linguriță de extract de vanilie sau aromă de vanilie
o jumătate de linguriță de praf de copt
Pentru umplutura de cocos
100 g făină de nucă de cocos sau nucă de cocos rasă
30 ml lapte integral
250 g de mascarpone (poate fi înlocuit cu ricotta din lapte de vacă)
70 g zahăr granulat
Pentru glazură
200 g de ciocolata cu lapte
100 g smântână
Mod de preparare
Se topește untul și se lasă deoparte.
Într-un castron, adaugă ouăle și zahărul, și amestecă.
Adăugă ciocolata topită și răcită, amestecând continuu.
Adăugă untul topit și răcit și extractul de vanilie și amestecă.
Se adaugă făina cernută și praful de copt și se amestecă până se obține o compoziție omogen.
În cele din urmă adăugă un vârf de sare.
Se toarnă amestecul într-o tavă cu diametrul de 22 cm, căptușită cu hârtie pergament.
Se coace într-un cuptor preîncălzit la 170 ° -180 ° timp de aproximativ 25-30 de minute.
După timpul de gătire, scoate blatul din cuptor și lăsă-l să se răcească complet înainte de a pregăti umplutura.
Pentru umplutură
Într-un castron, pune mascarpone, zahărul granulat (de preferință fin) și laptele și amestecă cu un tel electric.
În cele din urmă adăugați făina de cocos. Amestecul trebuie să fie moale, dar compact, dacă este necesar, adăugă mai multă făină de cocos sau câteva linguri de lapte dacă este prea compact.
Pune umplutura pe baza pe toată suprafața.
Lăsă-l să se odihnească la frigider aproximativ 30-60 de minute. .
Glazura de ciocolată
Pune smântâna într-o cratiță pe foc până ajunge la fierbere.
Toarnă crema peste ciocolata mărunțită în bucăți mici și apoi amestecă.
Se toarnă toppingul peste tort. Se transferă la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Înainte de servire, scoateți-l din frigider cu aproximativ 10 minute înainte. Umplutura se va topi în gură!