O felie merge perfect cu ceașcă de cafea de dimineață sau cu un pahar de lapte cald cu miere și cacao. Iată rețeta:
Chec aromat, pentru Sărbători. Ingrediente și cantități
- 8 ouă
- 8 linguri cu zahăr
- 4 linguri cu ulei
- 1 plic cu praf de copt
- 12 linguri cu făină
- 2 linguri cu pudră de cacao
- 100 grame de nuci prăjite
- 100 grame de alune tăiate bucățele
- 100 grame de stafide
- 100 grame de rahat
- 50 grame de ciocolată, tăiată în bucățele cât boaba de fasole
- coajă de portocală
- 1 lingură cu miere
- 2 linguri cu nucă măcinată
- 1 lingură cu zahăr pudră
Mod de preparare
Separă albușurile de gălbenuș. Adaugă zahărul peste gălbenușuri și amestecă bine, apoi uleiul pic cu pic, amestecând apoi foarte bine. Adaugă 1-2 linguri cu apă și continuă să amesteci până crema crește. Adaugă pudra de cacao și praful de copt.
Bate albușurile spumă. Combină alternativ crema de gălbenuș, albușurile, făină, nucile și alunele bucățele, rahatul, ciocolată, stafidele și coajă de portocală.
Pune compoziția într-o tavă de chec și coace prăjitură circa 40 de minute, la foc potrivit. Scoate checul din tavă după ce s-a răcit puțin.
Unge-l cu miere și presară nuca măcinată, amestecată cu zahăr pudra din belșug. Lasă-l să se răcească și taie-l felii.
Poți pune în chec doar semințe (fistic, migdale, alune, nuci), și să renunți la rahat și ciocolată.