Ardei umpluți cu orez
Ingrediente pt. 4 porții:
•150 g tărâțe de orz
•sare
•1 ceapă franțuzească
•1 cățel de usturoi
•1 lingură ulei
•3 morcovi
•200 g boabe de fasole roșie (conservă)
•3 linguri verdeață tocată (rozmarin, cimbru, pătrunjel)
•piper
•4 ardei grași roșii
•3 roșii
•400 g roșii pasate (conservă)
•boia dulce
•1-2 linguri oțet
•zahăr
- Se fierb tărâțele de orz în apă cu sare, la foc mic. Se încinge cuptorul la 200ºC.
- Se toacă ceapa franțuzească și usturoiul; se călesc în ulei. Se adaugă morcovul ras și se călesc împreună 2-3 min. Jumătate din cantitatea de legume se amestecă împreună cu orzul scurs și boabele de fasole; se adaugă verdeața și se condimentează cu sare și piper.
- Se taie ardeii grași în două, pe lung, și se umplu cu această compoziție.
- Se taie cuburi roșiile. Se adaugă la restul de morcovi, împreună cu roșiile pasate. Se dă în clocot, se condimentează cu sare, piper, boia, oțet și zahăr. Se așază într-o formă de sufleu unsă; se așază deasupra ardeii grași umpluți.
- Se coace totul la cuptor cca 20 min
Preparare: 40 min.; La foc: 32 min.; Per porție: cca 210 kcal; Proteine: 9 g; Grăsimi: 4 g; Carbohidrați: 34 g
Pizza cu ardei gras, deliciu vegetarian
Ingrediente pt. 4 porții:
•1 cub drojdie
•1 praf zahăr
•500 g făină
•sare
•4 linguri ulei de măsline
•600 g ardei gras roșu
•2 cepe
•1 cățel de usturoi
•4 inimi de anghinare (de la borcan)
•350 g sos de roșii (de la borcan)
•60 g capere (de la borcan)
•16 măsline negre
•piper
•1 lingură oregano uscat
1 Se dizolvă într-un bol drojdia în 150 ml apă călduță, cu zahăr. Se cerne făina într-un castron, se face o gropiță în mijloc și se așază înăuntru drojdia; se amestecă împreună cu puțină făină de pe margini și se acoperă vasul cu un prosop textil; se lasă să crească cca 15 min. la căldură. Se adaugă 1 linguriță de sare, ulei și încă 150 ml apă călduță. Se frământă un aluat elastic; se acoperă și se mai lasă să crească cca 45 min. 2 Se încinge cuptorul la 250ºC. Se spală ardeiul gras, se taie jumătăți, se curăță de cotoare și semințe și pulpa se taie cuburi. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă. Se taie mărunt anghinarea. 3 Se împarte aluatul în 4 porții și din fiecare se întinde câte o foaie, cu sucitorul, pe planșeta tapetată cu făină. Blaturile se ung cu sos de roșii și se repartizează deasupra ardei gras, usturoi, ceapă, anghinare, capere și măsline. Se condimentează cu sare, piper și oregano. Pe 2 tăvi mari de cuptor unse se așază câte 2 blaturi și se coc pe șina de jos a cuptorului fiecare timp de cca 15 min. Preparare: 25 min.; Dospit: 1 oră; Coacere: 30 min.; Per porție: cca 665 kcal; Proteine: 20 g; Grăsimi: 16 g; Carbohidrați: 108 g