Skip to main content

Deserturi englezești. Bucătăria englezească nu este prinete cele mai interesante, ba chiar din contră. dar în ceea ce privește deserturile, preparatele după rețete englezești sunt interesante și foarte simplu de făcut. Rețetele de mai jos sunt un exemplu gustos în acest sens.

Budincă cu sirop

Ingrediente: 180 g unt moale, și ceva în plus pentru ungerea formei, 3 linguri sirop de melasă, 180 făină, 3 linguri praf de copt, 3 ouă, 180 g zahăr, 1 lingură melasă

Mod de preparare:

  1. Se unge o formă înaltă cu unt. Siropul se toarnă în formă. Într-un castron se amestecă cu mixerul făina, praful de copt, untul, ouăle, zahărul și melasa, până se omogenizează Compoziția se toarnă în formă și se acoepră cu o hârtie impermeabilă la grăsime.
  2. Se ia o bucată de folie de aluminiu și se pliază la mijloc, apoi se așază peste formă, ca un capac. Pliul permite umflarea foliei în timpul coacerii.
  3. Într-o tigaie adâncă se pune o farfurie cu fața în jos, iar pe ea se așază forma de budincă. Se adaugă apă clocotită până la jumătatea formei. Tigaia se acoperă cu capac și se ține pe foc mic 2 ore și un sfert, adăugând apă dacă este necesar. La final budinca se scoate din tigaie și din formă, răsturnându-se pe un platou.

Negresă cu migdale

Ingrediente: 100 g unt, 175 g zahăr, 75 g zahăr brun, 125 g ciocolată neagră, 1 lingură sirop de melasă, 2 ouă, 1 linguriță esență de vanilie, 100 g făină, 1/2 linguriță praf de copt, 2 linguri cacao, fulgi de migdale

Mod de preparare:

  1. Cuptorul se încinge la 180 de grade. Se unge cu unt o formă cu latura de 20 cm. Untul, zahrul, zahărul brun, ciocolata și siropul de melasă se pun într-o tigaie și se topesc ușor la foc mic, până se obține o compoziție omogenă. Tigaia se ia de pe foc.
  2. Ouăle se bat cu o furculiță. Se adaugă esența de vanilie, făina, praful de copt și cacaoa în compoziția cu ciocolată și se amestecă
  3. Compoziția se toarnă în tavă și se coace 25-30 de minute. Se lasă să se răcească 30 de minute și se servește cu fulgi de migdale sau fructe proaspete.

Scones cu gem

Ingrediente: 225 g făină, un praf de sare, 55g unt rece, tăiat cubulețe, 25 g zahăr, 150 ml lapte.

Mod de preparare:

  1. Cuptorul se încinge la 220 de grade. O tavă de copt se tapetează cu hârtie de copt. Făina și sarea se cern într-un castron. Untul se adaugă în făină și se frământă cu degetel până se obține un aluat sfărâ Se adaugă zahărul și laptele și se amestecă bine.
  2. Compoziția se întinde pe o suprafață cernută cu făină până are o grosime de 2 cm. Se decupează 8-12 biscuiț
  3. Biscuiții se pun în tavă și se coc 15 minute sau până devin aurii și cresc. Tava se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Biscuiții se servesc cu frișcă, smântână (așa face Regina) și gem (neapărat de căpșune).

x