Tort cu ananas si capsune. Momentele speciale ale primăverii vor prinde aromă festivă cu ajutorul acestor deserturi cu look îmbietor și gust divin. Prepară-le cu drag, pentru cei dragi!
Ingrediente tort cu ananas si capsune
Blat:
4 ouă
120 g făină
½ plic praf de copt
30 ml apă rece
100 g zahăr.
Ingrediente pentru cremă:
3 ouă
100 g zahăr
150 ml lapte esență de vanilie
10 g gelatină
500 g frișcă
200 g căpșune proaspete
200 g ananas din compot.
Sirop: 1 lingură miere 100 ml apă rece ½ linguriță coajă rasă de lămâie 1 ciocolată topită la bain marie.
Decor: frișcă vișine din compot căpșune, frunze de mentă.
Mod de preparare
1. Albușurile se bat spumă cu zahărul și apa rece. Într-un alt castron, se amestecă gălbenușurile cu sare, apoi se încorporează în albușurile spumă. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie în două.
2. Într-o cratiță se amestecă gelatina înmuiată în lapte rece, zahărul și ouăle. Compoziția se încinge la bain-marie, amestecând ușor. După ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Ananasul se taie cubulețe mici, iar căpșunile felii. După ce se răcește crema, se încorporează frișca bătută și vanilia, apoi bucățile de fructe.
3. Primul blat se însiropează bine, apoi se adaugă crema cu fructe. Se acoperă cu al doilea blat, stropit cu sirop. Pereții laterali ai tortului se acoperă cu puțină cremă, apoi acesta se ornează cu căpșune și frunzulițe de mentă.