Skip to main content

Top 10 super-alimente sau cele mai bune alegeri, sunt gustoase, ușor de procurat/de preparat, fără multe calorii și, în plus, au un aport semnificativ de substanțe benefice sănătății.

Top 10 super-alimente. Cele mai bune alegeri!

Cartofi-dulci. Îți vine să-i mănânci din priviri, mai ales că sunt atât de… portocalii! Culoarea se datorează alfa- și betacarotenului, substanțe antioxidante pe care organismul le transformă în vitamina A. Cartoful- dulce este bogat și în vitaminele C, B6, în potasiu, magneziu și luteină. Nutriționiștii spun că leguma este una dintre cele mai sățioase.

Fructe de pădure. Coacăze, fragi, mure, afine etc. Bogate în antioxidanți, vitamine de tot felul și substanțe nutritive, fructele de pădure fac minuni pentru sănătate, stimulând sistemul imunitar și 
prevenind instalarea anumitor afecțiuni.

Fasole neagră. Culoarea este dată de antocianine, pigmenți care au calități antioxidante. Acest tip de 
fasole scade colesterolul, îmbunătățește circulația sangvină și funcțiile creierului.

Somon. Plin de proteine și de acizi grași omega 3, acest pește portocaliu previne bolile cardiovasculare. Nutriționiștii recomandă consumul de somon de minimum două ori pe săptămână.

Iaurt grecesc

Savuros, cu gust divin, acest tip de iaurt este rege peste preparatele similare. Conține multe 
proteine, e mai puțin sărat, fiind o sursă excelentă de calciu. 
În plus, este recomandat în 
dietele de slăbire.

Caju. Nu este doar bun la gust, ci ajută și sănătatea inimii, a oaselor, 
a părului și a pielii. Ideal este să mănânci cajuul crud, nu prăjit și cu adaos de sare.

Pepene verde. Savuros de dulce și plin de beneficii 
pentru sănătate. Deși mulți spun că e doar zahăr și apă, nutriționiștii recomandă cura cu pepene verde datorită bogăției de substanțe nutritive.

Floricele de porumb. Nu cele din comerț, ci preparate acasă, din boabe de porumb, fără adaos de ulei și fără sare. Popcornul reglează nivelul glicemiei, al colesterolului, previne 
instalarea osteoporozei și reglează 
aparatul digestiv.

Usturoi negru

O ciudățenie foarte la modă. Este de fapt usturoi obișnuit, dar lăsat la fermentat pentru 45 de zile. Proprietățile inițiale sunt schimbate din bine în mai bine, 
astfel că acesta poate reduce colesterolul rău și conține o cantitate dublă de antioxidanți față de cel obișnuit. Gustul este ușor modificat, iar la fel consistența.

Spanac. Preparatul preferat al lui Popeye Marinarul, spanacul conține mult fier, dar și acid folic, calciu, vitamine, magneziu și potasiu. Ajută digestia și pune pe picioare un sistem imunitar deficitar.

Bonus! Adauga in dieta ta zilnica: semințe de chia. Sunt foarte sățioase și pline de acizi grași omega 3. Echilibrează activitatea 
aparatului digestiv și 
reglează glicemia. Orez sălbatic – e de fapt să­mân­­­ța unei plante nord-ame­ricane. 
Sărac în ca­lo­rii, ajută diges­tia. Are de 6 x mai mult acid folic față de orezul brun și 
oferă organismului 
energie și forță.

  1. 33 de sfaturi care iti salveaza silueta
  2. Cat costa dieta
  3. Coafuri care subțiază
  4. Tenul in perioada rece. Cele mai bune sfaturi
x