Skip to main content

Așa cum bine știm, glicemia este dată de concentrația glucozei din sânge. Glucoza rezultă din procesul metabolic efectuat de organism prin digerarea alimentelor ce au în compoziție carbohidrați. Aceasta este absolut necesară pentru buna funcționare a creierului.

Un nivel al glicemiei peste valorile normale va apărea în cazul dezvoltării unui diabet zaharat, iar o glicemie scăzută poate apărea în lipsa alimentației pentru mai multe ore la rând, dar poate indica și anumite afecțiuni.

10 recomandări pentru a alege un glucometru bun

Așadar, este foarte important să ne măsurăm nivelul de glucoză din organism, fie că suferim sau nu de diabet. Monitorizarea frecventă a glicemiei este un pas esențial în prevenirea, cât și tratarea acestei boli, fiind și o bună modalitate de a ne verifica starea de sănătate.

Pentru cei care au într-adevăr această boală, ținerea sub control a nivelului de glicemie din sânge este esențială pentru menținerea unei bune stări de sănătate.

Pentru a ne putea măsura glicemia în orice moment, este nevoie să deținem un glucometru. Acesta e un aparat care ajuta la măsurarea rapidă a nivelului de glucoză din sânge. Pentru că este un instrument care ne verifică starea de sănătate, este absolut necesar să alegem un glucometru calitativ și eficient. În ultimul timp, odată cu avansul tehnologic, au apărut glucometre mici, compacte și care generează date exacte și precise legate de glicemie pe afișajul acestora.

Recomandări de care să ții cont dacă vrei un glucometru bun

Alegerea glucometrului potrivit pentru noi trebuie să țină cont de anumite aspecte esențiale, pentru a ne bucura de o experiență plăcută și eficiența când îl utilizăm.

În primul rând, contează foarte mult cât de ușor se poate folosi. Dacă nu vă descurcați prea bine cu dispozitivele tehnologice în general, ar fi bine să alegeți un glucometru care să aibă textele integrate în el. Pe de altă parte, un aspect important îl reprezintă ușurința cu care se pot citi rezultatele. Pentru cei în vârstă sau care au probleme cu vederea, există glucometre cu citire vocală a rezultatelor.

Apoi, cantitatea de sânge utilizată de glucometre este un criteriu relevant.

Pentru cei care au nevoie să își monitorizeze glicemia regulat, un glucometru cu funcția de memorare a rezultatelor și cu capacitatea de a reda o medie a acestora, va fi de bază în încercarea de a ține sub control boala. Astfel, aceste fluctuații memorate pot fi descărcate pe telefon sau pe computer și pot fi analizate și de către medic.

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un glucometru este viteza de citire a rezultatelor, fapt ce poate face diferența în cazul unor complicații grave la schimbarea glicemiei.

Un glucometru va folosi benzi de test, ace, soluție de control sau alte accesorii a căror disponibilitate pe piață trebuie să o verificăm, așa încât să le putem procura fără probleme atunci când avem nevoie.

Ultimul, dar nu cel mai puțin important criteriu de selecție al celui mai bun glucometru este prețul. Raportul calitate-preț își va spune cuvântul în acest sens, dar vom ține cont și de prețul benzilor de test, fără de care glucometrul nu poate performa.

x