Skip to main content

Rezoluții la început de primăvara

1. Mai mult timp alături de familie şi prieteni

Pentru că lumea este foarte ocupată cu serviciul şi afirmarea profesionanlă, mulţi îşi propun să acorde mai mult timp prietenilor și ieșirilor cu aceștia, dar şi mai multe seri petrecute în familie.
2. Să faceți mai multă mişcare

Exerciţiile regulate au fost asociate cu beneficii pentru sănătate. Exerciţiul fizic, mişcarea vă fac să arătaţi mai bine, să vă simţiți mai bine. De aceea, există pe lista rezoluţiilor: „să fac mișcare pentru a mă menţine în formă.“
3. Să urmați cu strictețe o dietă

„Anul ăsta intru la dietă, gata, nu se mai poate. Să treacă sărbătorile şi Anul Nou şi mă apuc. Merg la nutriţionist, la sală, o să arăt foarte bine! Aşa am zis şi anul trecut? …Nu îmi mai amintesc bine.“ Vă sună cunoscut, nu-i aşa?
4. Să renunțați la fumat

Chiar dacă ați mai încercat şi nu ați reuşit, nu vă lăsați! În medie, fumătorii încearcă de 3-4 ori până a se lăsa definitiv. Începeţi să vă bucuraţi de viaţa fără fumat. Există programe de consiliere promovate fie de Ministerul Sănătăţii, fie de organizaţii neguvernamentale, care vă pot ajuta.
5. Să vă bucurți mai mult de viaţă

Să te bucuri mai mult de viaţă a devenit o rezoluţie atractivă pentru că ajută oamenii să devină mai sănătoşi, mai împliniţi. De aceea, sfatul nostru ar fi să încercaţi un nou hobby, de exemplu să învăţaţi să schiaţi. Dacă nu, mergeţi la teatru. Înscrieţi-vă la cursuri de dans sau la sala de sport de lângă casă. Încercaţi masaj sau înot dacă sunteţi o fire mai sportivă. Important este să faceţi ce vă place!
6. Să renunțați la consu­mul exagerat de alcool

Dacă unii sunt gata să îşi facă o asemenea promisiune, mulţi nu sunt deloc pregătiți. Și asta pentru că perioada sfârşitului de an şi începutul noului an este plină de sărbători, deci, prielnică pentru chef, voie bună şi puţin alcool. Fie că vreţi să renunţaţi de tot, fie să reduceţi consumul, nu vă daţi bătuţi. Puteţi apela la ajutor specializat.
7. Să scăpați de datorii/ să nu mai faceți altele

Au fost banii o sursă foarte mare de stres în anul care a trecut? Anul acesta puteţi să vă opriţi în a face noi datorii şi împrumuturi. Ocupaţi-vă mai mult de viaţa spirituală. Să vedeţi ce se întâmplă! Oricum se vor lua mai puține credite din cauza noilor reglementări.
8. Să învăţați ceva nou

Aici poate intra o schimbare în carieră, adoptarea unui alt domeniu sau, poate, învăţarea unei limbi străine. Chiar dacă este vorba de un curs nou sau de o carte nouă, va fi foarte uşor să vă ţineţi de cuvânt pentru că oferta este foarte largă! Librării sunt destule, iar cursuri de limbi străine, dansuri, design interior apar din ce în ce mai mult pe piaţă.
9. Să-i ajutaţi pe alţii mai puțin norocoși

O rezoluţie populară, altruistă este să-i ajuţi pe alţii. Voluntariatul abia începe să fie cunoscut, la noi. Dar n-ar strica să-l luați în calcul, deoarece vă poate da un sentiment de împlinire care merită încercat. Puteţi ajuta un copil sau un bătrân. Puteţi dona mobilă, haine, cărţi ce vă sunt de prisos organizaţiilor care se ocupă de ajutorarea copiilor şi a familiilor mai sărace.
10. Să deveniți mai organizată

Organizarea ocupă un loc foarte important pe lista preocupărilor de Anul Nou. Fie că vreţi o casă mai ordonată, în aşa fel încât să puteţi invita musafiri, fie că la birou vreţi să vă mai adunaţi astfel încât să găsiţi ceea ce căuţaţi cu ochii închişi, organizare să fie! Merită efortul să stabiliţi nişte obiective în aşa fel încât să reuşiţi pas cu pas. O schimbare peste noapte nu este, însă, o rezoluţie realistă!

De ce avem nevoie de rezoluţii?

O să spuneţi: nu e suficient de planificată viaţa noastră? Nu e plină de proiecte, obiective, paşi mărunţi, paşi repezi, la serviciu, acasă, de ce noi planuri?

Specialiştii spun că primele zile ale unei noi perioade, sunt cele mai importante pentru planificare. Sunt zilele cele mai prielnice pentru a stabili o direcţie.

Cum să fac să reuşesc în ceea ce îmi propun?

Mulţi oameni îşi propun lucruri nepractice şi imposibile, care le produc şi multă tristeţe când nu reuşesc să le ducă la îndeplinire.

Soluția este să-ți propui obiective realizte. Nu face greșeala de a relua iar și iar, ca obiectiv pentru următoarea perioadă, ceea ce ți-ai mai propus deja de câteva ori, dar fără succes.

Trece pe „listă“ scopurile realiste. Ce ar trebui să conţină lista rezoluţiilor?

■ să deveniţi o persoană mai bună
■ să obţineţi o viaţă mai confortabilă

Ce ne propunem și ce facem pentru a ne materializa dorințele?

Zboară timpul! Deja suntem la final de iarnă, a venit primăvara. parcă ieri începea anul și azi, deja, schimbăm anotimpul.

Ce lucruri ți-ai propus în acest an? Ce promisiuni ți-ai făcut? De multe ori, ne amăgim cu vorbe şi angajamente, dar, de fapt, ştim prea bine că importante sunt doar faptele.
Trăim într-o lume în care contează acţiunea. Fără acţiune nu am vedea niciun rezultat. Niciodată nu e prea târziu pentru un nou început!

x