Skip to main content

Pizza Margherita cu aromă proaspătă de roșii

Ingrediente (4 porții): •250 g mozzarella •6 roșii coapte •1 porție aluat dospit •1 porție sugo •120 g măsline negre fără sâmburi­
Se taie felii mozzarella și roșiile. Se tapetează cu aluat 4 forme rotunde de pizza (Ø 20 cm) unse în prealabil. Se repartizează deasupra sugo, roșii, mozzarella și măsline. Se coc 15-20 min. la cuptorul încins la 220ºC.
Preparare: 1 oră; Coacere: 20 minute; Per porție: 1030 kcal; Proteine: 32 g; Grăsimi: 44 g; Carbohidrați: 123 g

Pizza turcească cu carne tocată
Ingrediente (2 porții): •1 roșie •1 ardei iute •1 ceapă roșie •2 le­-gături pătrunjel •200 g carne de vită tocată •1 lingură pastă de ardei
•1 ou •sare, piper •chimen măci-nat •½ porție aluat dospit •2 linguri ulei de măsline­
Se curăță roșia și ardeiul iute de semințe și se toacă, la fel ca și ceapa și pătrunjelul. Se frământă carnea tocată cu jumătate din cantitatea de pătrunjel, jumătate din can­ti­ta­tea de ceapă, jumătate din cantitate de roșii, ardei iute, pastă de ardei, ou și mirodenii. Se împarte aluatul în 4 și se întinde din fiecare porție câte o foaie subțire (20 x 15 cm). Se repartizează deasupra carnea și se lasă marginile libere; se stropesc cu ulei și se pliază marginile peste carnea to­cată. Se coace pizza 18-20 min. la cuptorul încins la 200ºC. Se așază deasupra restul de ingrediente.
Preparare: 1 oră; Coacere: 20 min.; Per porție: 930 kcal; Proteine: 39 g; Grăsimi: 37 g; Carbohidrați: 110 g

Pizza Hawaii cu mult ananas

Ingrediente (4 porții): •300 g șuncă de Praga •1 porție aluat dospit •1 porție sugo de roșii •600 g bucățele de ananas din conservă •200 g Gouda rasă •piper •oregano uscat
Se taie cuburi șunca. Aluatul se taie în patru. Se întind foi și se așază în 4 tăvi de pizza (Ø 20 cm). Se repartizează deasupra sugo, șuncă, ananas și brânză. Se să­rează și se piperează. Se coace 20-25 min. la cuptor, la 200ºC.
Preparare: 1 oră; Coacere: 25 min.; Per porție: 1100 kcal; Proteine: 51 g; Grăsimi: 36 g; Carbohidrați: 138 g

Pizza cu legume asezonată cu șuncă și salam

Ingrediente (4 porții): •600 g legume (ardei gras, ceapă, dovlecei, roșie) •4 linguri ulei •1 porție aluat dospit •50 g salam feliat •80 g șuncă de Praga tăiată fâșii •12 măsline negre •2 lingurițe verdeață asortată tocată •125 g mozzarella •50 g Gouda
Se taie mărunt legumele. Se călesc ardeiul gras, ceapa și dovleceii cca 12 min. în 2 linguri de ulei. Se întinde o foaie de aluat și se așază într-o tavă unsă. Se așază deasupra toate legumele, salamul, șunca și măslinele. Se presară ver­deață. Se taie bucăți mozzarella și Gouda și se așază deasupra; se stropesc cu ulei. Se coace pizza 30-40 min. în cuptorul încins la 200ºC.
Preparare: 1 oră; Coacere: 40 minute; Per porție: 1020 kcal; Proteine: 34 g; Grăsimi: 49 g; Carbohidrați: 111 g

Aluat dospit

Ingrediente (1 tavă, respectiv 4 pizze): •1 cub drojdie proaspătă (42 g) •600 g făină •1 linguriță sare •60 ml ulei de măsline
Se sparge cubul de drojdie și se așază într-un bol mic. Se acoperă cu 300 ml apă călduță și se di­zol­vă. Într-un castron mare se amestecă făina cu sare și se face o gropiță la mijloc; se adaugă drojdia dizolvată și ulei de măsline și se frământă aluatul cu mixerul sau cu mâna. Se așază aluatul pe o planșetă tapetată cu făină și se mai frământă energic cca 10 min. Dacă aluatul este prea uscat sau prea umed, se mai adaugă încă puțină apă călduță, respectiv încă puțină făină. Se reașază aluatul în castron și se acoperă cu un prosop curat; se lasă să crească cca 1 oră la căldură, până ce-și dublează volumul. Înainte de a se întinde se mai frământă o dată energic.
Preparare: 10 minute; Dospit: 1 oră.
În total cca 2570 kcal; Proteine: 64 g; Grăsimi: 66 g; Carbohidrați: 426 g

Aluat cu ulei și brânză

Ingrediente (1 tavă, respectiv 4 pizze): •200 g brânză de vaci degresa­tă •8 linguri lapte •3 linguri ulei de măsline •1 linguriță rasă sare •400 g făină •1 plic praf de copt
Se așază într-un castron brânza de vaci, laptele, uleiul și sarea; se amestecă. Separat se amestecă făina cu praf de copt și se încorporează treptat în compoziția de brânză. Se frământă aluatul cu mixerul (ustensilele de frământat se ung în prealabil cu ulei, pentru ca aluatul să nu se lipească, deoarece este foarte lipicios și tare).
Preparare: 10 minute; În total cca 1890 kcal; Proteine: 70 g; Grăsimi: 44 g; Carbohidrați: 300 g

Sos sugo

Ingrediente (1 tavă): •1 cea­pă •2 căței de usturoi •2 lin­guri ulei de măsline •2 linguri bulion •1 con­ser­vă (425 ml) roșii •sare, piper •ierburi italienești uscate
Se toacă usturoiul și ceapa; se prăjesc în ulei. Se adaugă bulionul și se călește. Se taie bucăți roșiile din conservă și se adaugă cu tot cu zeamă. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se condimen­tează cu sare, piper și eventual verdețuri uscate.

x