Consumul acestei diete îți umple corpul cu nutrienții de care ai nevoie pentru a trăi o viață activă. De asemenea, ajută la reducerea cantității de grăsime din ficat și te ajută să pierzi excesul de greutate sau să menții o greutate sănătoasă.
Iată cinci feluri de gustări în stil mediteranean, ușor de preparat și cu beneficii incredibile pentru sănătate:
Feta cu spanac
Poate reprezenta un mic dejun excelent în care vei găsi multe fibre, dar și vitamine din abundență. Folosește ulei de măsline, care este foarte sănătos pentru inimă, în loc de unt. Poți face o salată apetisantă sau poți înfășura frunzele de spanac în jurul bucăților mici de feta. De asemenea, dacă nu îți este suficientă această mâncare, te poți bucura și de o cantitate moderată de ouă.
Salată vegetariană de rucola cu năut
Merge de minune la masa de prânz. Această salată vegetariană are leguminoase (naut), vitamine din frunze verzi (rucola) și grăsimi sănătoase (avocado), pe lângă o varietate de fructe și legume ce pot fi adăugate. Năutul, care conține folat, fibre și fier, te scapă de senzația de foame, astfel nu vei mai mânca în exces. De asemenea, năutul împiedică nivelul glicemiei să crească, ceea ce este util pentru persoanele cu diabet.
Supă toscană cu fasole albă
Este un alt preparat pentru prânz. Creatorii acestui fel de mâncare spun că are un gust de pizza, dar de fapt este plin de verdeață cu frunze, bulion de roșii și condimente sărate, cum ar fi boia afumată, fenicul, ardei roșu și busuioc. Fasolea Cannellini, numită și fasole albă, conferă supei o aromă cremoasă și o împachetează cu fibre sănătoase.
Chipsuri Veggie prăjite
Sunt varianta ideală dacă ți se face foame între mese. Aceste chipsuri crocante prajite în tigaie nu vor avea gustul de chipsuri de cartofi cumpărate din magazin, dar sunt mult mai sănătoase pentru tine. Nu numai că îți cresc aportul zilnic de legume, dar folosesc și un aliment de bază mediteranean: uleiul de măsline.
Somon la grătar, în stil mediteranean
Cum sună această cină? Somonul este un pește de mare recomandat în orice dietă mediteraneeană. Asta pentru că este un pește gras cu un conținut ridicat de acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și a ficatului. În acest fel de mâncare, fileurile de somon sunt înăbușite cu condimente aromate, cum ar fi patrunjelul, pudra de usturoi și lămâia.