Skip to main content

Pași pentru a fi respectată și apreciată în relații . Într-o relație și în viața de zi cu zi este nevoie să respectam și sa fim respectați și apreciați pentru ceea ce suntem și pentru ceea ce facem. Respectul și apreciarea sunt forme d erecunoaștere ale calităților umane și sunt necesare echilibrului mostru psihic.

Vrei să fii respectată și apreciată pentru ceea ce faci și pentru ceea ce ești? Iata ce trebuie să faci.

1. Fă-ți timp pentru tine însuți

Indiferent cum ne purtăm unii cu ceilalți, toți avem nevoie de un timp personal, în care să nu afișăm o anumită etichetă în relația cu alte persoane. Acest timp poate varia, în funcție de pre-ferințele personale, concretizându‑se în exerciții de yoga, dans, muzică sau spa. Asigură-te că ai timpul tău zilnic.

2. Identifică relațiile toxice și pune preț pe cele care te stimulează

Ai prieteni care îți cer mereu favoruri, dar ei nu au timp de tine deloc? Cunoști oameni care vorbesc, dar nu te ascultă niciodată, atunci când vrei să spui ceva? Pune accentul pe oamenii și relațiile în care ești respectată, luată în serios și apreciată.

3. Încearcă să iei propriile decizii în viața de zi cu zi

Preia tu inițiativa asupra unei ieșiri în oraș cu prietenii sau alege filmul la care veți merge. Ia decizia de a spune NU la o favoare care ți se cere și pe care simți că nu ai vrea să o duci la îndeplinire. Găsește timp să faci lucruri plăcute și nu te schimba la presiunea celorlalți. Vor­­­bește mai mult, dacă remarci că în conversație balanța înclină doar de cealaltă parte. Orice mică victorie con­stru­iește drumul spre succes.

4. Dacă decizi să urmezi cele de mai sus, notează progresul în timp

După ce reușești de mai multe ori să atingi punctele esențiale, vei observa o îmbunătățire a stării de bine. Oferă‑ți, de exemplu, 10 lei recompensă la fiecare decizie luată independent și la fiecare opinie exprimată în public cu încredere. După ce vei aduna suficienți bani, cumpără-ți ceva, fă-ți un cadou! Fii creativă!

5. Citește și absoarbe orice crezi că îți este de folos

Orice carte/material despre încrederea și respectul față de tine însuți ajută. Cărțile de dezvoltare personală pot fi de mare ajutor când ești autodidact și poți prelua sfaturi pentru îmbunătățirea respectului și a perfor­manței.

6. Evită auto-victimizarea și blamarea celor din jur

Nu te simți vinovată pentru lucrurile care ți se întâmplă, ci doar respon­sabilă. Nu blama nici oamenii din jurul tău pentru că profită de tine, ci ia tu măsuri pentru a nu mai fi așa drăguță și reconfortantă. Fără a te simți rușinată sau vinovată.

7. Nu te scuza pentru ceea ce simți

Sentimentele există și nu trebuie să-ți găsești scuze pentru că simți așa cum simți, se identifică și se respectă așa cum sunt. Toate limitările care ni se întâmplă se petrec în mintea noastră.

x