Frumoasă cu un măr pe zi – Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe. Este un adevăr, dar nu doar sănătatea se alege cu beneficii, ci și pielea și părul tău.
Merele sunt delicioase și ne bucurăm de ele tot anul. Colorate divers și cu arome diferite, aceste fructe sunt pline de minerale și vitamine. Ele conțin antioxidanți, cum ar fi flavonoidele, polifenolii și vitamina C, care protejează organismul împotriva bacteriilor dăunătoare și a virusurilor. Merele detoxifică organismul și susțin ficatul, ceea ce, în termeni de frumusețe, se traduce printr-o piele tânără, nepătată și sănătoasă.
Hidratează foarte bine (trebuie doar să te clătești cu suc), iar acest lucru echilibrează producția de sebum. De altfel, din mere în combinație cu alte ingrediente se poate obține o soluție exfoliantă naturală. Mestecarea lentă a feliilor de măr ajută la curățarea danturii și la prevenirea formării tartrului, implicit a cariilor.
Tonic natural
Elementele nutritive pe care le găsești în merel acționează ca un tonic natural. Sucul și pulpa mărului au calități astringente, îmbunătățesc circulația sângelui și revigorează imediat tenul vlăguit. De asemenea, ajută la reglarea pH-ului pielii și, prin urmare, reduce producția și secreția de sebum. Pentru a beneficia de aceste avantaje, trebuie doar să dai la blender un măr și să folosești pulpa pe post de mască. Procedeul trebuie repetat de câteva ori pe săptămână. Dacă nu ai timp să faci asta zilnic, poți folosi oțet din cidru de mere, care curăță porii, eliminând microbii și sebumul. Înmoaie o dischetă de bumbac în oțet și umezește ușor pielea, tamponând ușor.
Un măr pe zi te protejează împotriva razelor solare
Merele conțin substanțe nutritive care oferă o protecție suplimentară contra razelor ultraviolete. Asta nu înseamnă că, dacă mănânci doar un fruct, nu mai este nevoie să folosești clasicele produse de plajă, însă este un adjuvant. Feliile subțiri aplicate pe zonele afectate calmează usturimea provocată de arsură și împiedică îndepărtarea pielii. În plus, vitaminele vor grăbi vindecarea.
Dacă te confrunți cu aceste probleme estivale, prepară acasă o cremă din pulpă de măr (dată pe răzătoare) amestecată cu o lingură cu glicerină. Aplică masca pe piele, lasă-o să acționeze cel puțin un sfert de oră și apoi clătește cu apă rece. De asemenea, combinația măr-miere te scapă de mâncărime și reduce temperatura pielii ridicată din cauza fierbințelii soarelui.
Fără acnee sau pete pigmentare
Acneea este o problemă frecventă a pielii ce o afectează pe termen lung. Mai mult, persoanele cu o piele sensibilă nu pot folosi mereu produse chimice pentru că își înrăutățesc condiția. Merele sunt o sursă excelentă de vitamina C și acționează ca un antioxidant, care neutralizează substanțele chimice iritante, adică radicalii liberi, care altfel ar putea stimula inflamarea pielii. Cea mai bună substanță ce ajută la calmarea acneei și la reducerea ei se face din pulpă de măr amestecată cu lapte sau lapte condensat. Pentru rezultate mai bune, unii specialiști recomandă să congelezi feliile de măr înainte de a le zdrobi. Masca se aplică pe ten și este benefică nu doar pentru acnee, ea având capacitatea de a diminua din intensitatea culoarea inestetică a petelor pigmentare.
Beneficii pentru păr
Pe lângă faptul că mărul este cel mai bun prieten al pielii, consumul regulat de mere oferă avantaje și pentru podoaba capilară. Biotina ajută la creșterea firelor de păr și a unghiilor. Cercetările au demonstrat că această substanță are capacitatea de a întări firul și de a-l îngroșa. În plus, consumul regulat de mere previne pierderea părului datorită prezenței fibrelor solubile, compușilor fenolici, antioxidanților și vitaminelor. Sucul de mere aplicat periodic pe scalp îi restabilește pH-ul, prevenind și apariția mătreții.