Ești obișnuită să tot auzi că, atunci când faci sport, contribui în mod decisiv la fortificarea imunității. Ei bine, acest lucru este adevărat și sportul are efecte benefice asupra organismului, dar numai dacă eviți aceste șapte erori:
Antrenamentul este unilateral Visez să ai un abdomen plat și ai început să te antrenezi tocmai pentru a-l obține. O greșeală clasică pentru o începătoare. Trebuie să antrenezi toate grupele musculare, nu numai o anumită parte a corpului. Frecvent, femeile au obiceiul de a acorda prea puțină importanță exercițiilor destinate spatelui și pieptului. Poziția corpului are un rol esențial în imaginea noastră și, ca atare, ea trebuie corectată ori de câte ori se ivește ocazia.
Postură greșită Poziția corpului în antrenament este fundamentală pentru sănătate. Ideal ar fi să ai la dispoziție în sala de sport o oglindă pentru a observa în fiecare moment dacă spatele este drept sau dacă umerii au postura corectă. Este bine, dacă te afli pentru prima dată la sală, să ceri ajutorul unui antrenor care să te îndrume pentru a executa corect exercițiile.
Ritm prea alert la început
Corpul tău are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a se încălzi. Este esențial să începi cu exercițiile ușoare, lesne de realizat, care să-ți solicite toate grupele de mușchi și care să-ți pregătească organismul pentru antrenamentul ulterior. În plus, dacă nu ești obișnuită cu elementele dificile, te poți răni.
Mișcări bruște Fiecare exercițiu trebuie gândit astfel încât să te ajute, nu să-ți facă rău. De aceea, este indicat ca mișcările pe care le faci să fie executate inițial mai lent și spre final să le intensifici.
Antrenament dificil sau mult prea frecvent
Obișnuiește-te să faci pauze între exerciții pentru a le permite mușchilor să se relaxeze. Chiar dacă vrei să obții corpul perfect pentru costumul de baie recent achiziționat, nu te forța peste măsură.
Ignori febra musculară
Consideri că, atunci când ai febră musculară, este bine s-o iei de la capăt cu antrenamentul. Mai bine nu! Pentru că o durere musculară trebuie privită ca un semn de avertizare transmismis de corpul tău. Fibrele mușchiului sunt lezate și au nevoie de o pauză pentru a se reface. Antrenează-te cu măsură, pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile sportului. Și nu uita să iei o aspirină, dacă nu ai vreo contraindicație de la doctorul de familie sau alt specialist!
Nu dormi suficient Pentru ca organismul să se refacă, ai nevoie de opt ore de somn odihnitor. Renunță la nopțile nedormite, pentru că în timpul somnului corpul reface țesutul muscular.