Conform unui studiu publicat în Psychology Science, prietenii cei mai buni sunt, de fapt, cei care te iau mai mereu peste picior și despre care ai putea spune că te sâcâie sau te supără. Conform cercetării, aceștia sunt singurii din grupul tău de apropiați cărora le pasă cu adevărat de tine.
Studiu: Care sunt prietenii ideali
Potrivit aceleași surse, acesti oameni spun sau fac lucruri pe care nu vrei să le auzi sau să le vezi și care te scot prin atitudinea lor din zona de confort. Practic, ei pun punctul pe I și te motivează ca să-ți fie bine, chiar dacă aparent o fac sub formă de glumă și sunt extrem de agasanți sau enervanți.
De cele mai multe ori, instinctul lor – care nu funcționează în scop personal, de această dată – te ajută pe termen lung. Ei sunt niște vizionari care reușesc să vadă o situație anume, în care te afli, în ansamblu și găsesc rezolvări bune și rapide, față de tine care, mai pe românește, nu mai vezi pădurea de copaci.
Cercetătorii au scos la iveală faptul că acești prieteni pot decide să te facă să te simți mai rău, dacă această emoție îți este benefică și are un scop motivant, nicidecum de a te pune la pământ definitiv.
Prieteniile în cazul copiilor
Prieteniile sunt importante în orice etapă din viața unei persoane, dar noile cercetări sugerează că prietenii apropiați sunt deosebit de importanți pentru adolescenții care provin din medii sociale defavorizate.
În acest sens, a avea un prieten poate ajuta copiii în momentul în care aceștia se confruntă cu circumstanțe mai dificile indiferent că acestea au loc în familie sau în afara ei.
O prietenie adevărată îi face pe copii să reziste în fața provocărilor datorită sprijinului emoțional oferit și le arată drumul de urmat, fiind o forță motivantă incredibilă.