Skip to main content

Dacă o vară de leneveală la soare ți-a făcut ravagii în păr, nu te teme! Avem soluții. Cea mai mare problemă a părului în perioada estivală este deshidratarea.

Atunci când părul se deshidratează devine fragil și când devine fragil, obții capetele despicate, rupte. La fel ca pielea, părul este format din proteine ​​care au nevoie de umiditate pentru a funcționa. Dar, spre deosebire de piele care are propria sursă de umiditate din interior, părul nu are viață, așa că odată ce umiditatea a dispărut, dispare și el.

În timp ce părul se poate deteriora rapid, repararea este de durată și câteodată frustrantă. Experții spun că acest lucru este cauzat de faptul că mulți dintre noi apelăm la ajutoare de styling – cum ar fi mousse-urile și gelurile – pentru a forța podoaba capilară (și așa chinuită) să stea cum ne dorim. Și asta poate fi o mare greșeală. De aceea, primul pas spre reînnoirea capilară este să folosești un șampon hidratant de calitate și un balsam hrănitor. Următorul pas este să aplici o mască de păr adaptată nevoilor tale. Aceasta revitalizează și reface profund axul firului de păr.

O mască este încărcată cu emolienți și vitamine care vor acoperi părul și vor ajuta la închiderea cuticulelor acestuia. Pentru a utiliza corect acest tratament, specialiștii spun că umezesc părul cu apă, apoi acoperă scalpul și fiecare șuviță cu masca, apoi înfășoară părul într-un prosop pentru o oră.

Când vine vorba de alegerea produselor de îngrijire a părului, mulți experți spun acum că natura oferă cele mai bune ingrediente pentru repararea părului. Ceea ce este foarte adevărat, însă soluția vine când natura se îmbină cu știința. De ce? Pentru că chiar dacă unele dintre cele mai bune ingrediente de îngrijire a părului se găsesc în natură, trebuie să le determini să pătrundă în firul de păr, astfel încât să își poată face treaba. Hairstiliștii afirmă că cele mai bune ingrediente naturale pe care le poți găsi includ proteine ​​de soia, lecitină de ou, ulei de germeni de grâu, ulei de șofran, orez și proteine ​​de grâu, precum și vitamine ca B5 (pantenol) și, de asemenea, plante medicinale (mușețel etc).

Când vine vorba de coafarea părului, contează și ce folosești, în termeni de instrumente, precum și modul în care le folosești. Regula de aur este: cu cât părul este mai deteriorat, cu atât ar trebui să aplici mai puțină căldură. Ceea ce poate fi excelent pentru păr – deteriorat sau nu – este periajul energic, în special cu o perie cu peri naturali pentru că poate distribui sebumul mai eficient, mai repede și mai ușor. Periajul ajută de asemenea și la stimularea scalpului.

Dar soluția cea mai rapidă și mai eficientă de a regenera părul, spun experții, este o tunsoare grozavă – în special dacă părul a suferit din cauza soarelui de vară. De fapt, nu poți face cu adevărat nimic pentru a repara părul deteriorat, este vorba doar de mascarea pagubelor, de aceea tunsul este cel mai indicat.

x