Skip to main content

Mierea te ajută să ai mai multă energie, te ferește de răceală și-ți întărește imunitatea, dar este și un ingredient excelent pentru întreținerea tenului și că te scapă de eczeme sau de acnee?

Unul dintre cele mai bune produse alimentare, mierea este bogată în vitaminele A, B, C, D, K, în magneziu, calciu, potasiu, fosfor și, de aceea, te ajută să câștigi bătălia împotriva virusurilor, are un rol antiseptic, antioxidant și este un excelent tonic pentru stimularea metabolismului. Specialiștii în cosmetică susțin că, datorită proprietăţilor sale calmante, tonifiante şi remineralizante, mierea aplicată pe față curăță porii, elimină impurităţile și revitalizează tenul.

Totodată, tratamentele cosmetice care au în componența lor miere sunt un elixir al frumuseții și sănătății tenului tău. De ce? Pentru că mierea are efect antioxidant, tonifiant şi reparator și, de aceea, ea previne apariţia prematură a ridurilor și, în același timp, face pielea să fie mult mai strălucitoare. Nu întâmplător egiptenii și persanii iubeau mierea și o considerau o armă foarte importantă de seducție. Mierea contribuie și la calmarea erupțiilor cutanate, vindecă micile imperfecțiuni ale tenului și este folosită cu succes în hidratarea pielii.

Mierea. Beneficii pentru ten

♥ Mierea este cunoscută peste tot în lume pentru acțiunea ei de agent antibacterian și antifungic, dezinfectând pielea. În mod practic, ea grăbește procesul de vindecare a coșurilor.
♥ Tonifică și curăță fața, fiind un excelent remediu natural.
♥ Hrănește pielea datorită compușilor săi emolienți; în plus, fiind compusă din 20% apă, hidratează pielea și o saturează cu minerale și vitamine.
♥ Absoarbe impuritățile tenului, eliminând punctele negre.
♥ Protejează pielea de razele soarelui. De aceea, ea poate fi folosită în locul cremelor de protecție solare, pentru că substanțele antioxidante din miere protejează pielea de ultraviolete.
♥ Diminuează ridurile ușoare. Mierea conține antioxidanți care neutralizează radicalii liberi, iar în acest fel, procesul natural de îmbătrânire a pielii este încetinit. Astfel, dacă vei utiliza remedii naturiste pe bază de miere, o să observi cum pielea ta va deveni catifelată, iar ridurile se vor estompa ușor-ușor.
♥ Contribuie la regenerarea pielii și vindecă eczemele. Însă pentru acest efect vindecător se folosește un anumit tip de miere – mierea de manuka –, care regenerează celulele epidermei. Ea provine dintr-o plantă (cu același nume) care crește doar în anumite insule din Noua Zeelandă, unde poluarea aerului este foarte redusă. De aceea, ea este principalul ingredient în marea 
majoritate a produselor dermatologice utilizate pentru dermatite sau eczeme.

Masajul care detoxifică

♥ Specialiștii în domeniu susțin că masajul cu miere se face, de regulă, pe spate, fese, coapse, abdomen, față și mâini. Acesta este un remediu excelent dacă îți dorești să obții o detoxificare a corpului, find o soluție eficientă și mediată pentru regenerarea celulară.
♥ Totodată, masajul cu miere contribuie la scăderea în greutate, dar, de fapt, este un bun aliat în lupta cu celulita. Dacă e practicat cu regularitate, acesta te va ajuta să ai un corp de zeiță, iar aspectul pielii de coajă de portocală va fi dat uitării.
♥ De asemenea, prin masaj se curăță pielea de celule moarte și, în acest mod, se elimină toxinele. Cosmeticienele spun că încă de la primele ședințe rezultatele vor apărea, astfel încât pielea ta va fi mai fină și mai strălucitoare.
♥ Prin masajul cu miere se poate îmbunătății circulația sangvină. De ce? Simplu! Pentru că, în timpul masajului, corpul fiind relaxat și mușchii detensionați, mierea acționează asupra receptorilor care, la rândul lor, vor declanșa o serie de reflexe, astfel fiind îmbunătățită circulația sangvină.
♥ Masajul cu miere contribuie la normalizarea tensiunii arteriale și scade riscul de infecții datorită vitaminizării și mineralizării corpului, procese ce reprezintă un aport important la creșterea rezistenței organismului împotriva virusurilor.
♥ Ajută la reducerea oboselii și are un efect benefic asupra psihicului.

Măști naturale

O mască pe bază de miere îți va curăța tenul, îl va catifela și îi va dărui mai multă luminozitate.

♥ Masca cu miere și lămâie – știm deja că mierea este un ingredient natural extrem de util pentru ten fiindcă are proprietăți antibateriene și antiinflamatoare. Ei bine, când combini mierea cu lămâia – bogată în vitamina C –, vei obține o mască extrem de eficientă pentru tenul acneic.Tot ce trebuie să faci este să amesteci zeama de la o jumătate de lămâie cu două linguri de miere și să omogenizezi compoziția. Lasă masca să acționeze pe față 10 minute, după care spală-te bine cu apă. Aplică această mască de două ori pe săptămână și vei avea un ten de invidiat.

♥ Masca cu miere, măr și salvie – se realizează din două linguri de miere, un măr și o jumătate de lingură de extract de salvie (îl găsești la orice magazin cu produse naturiste). Curăță mărul, taie-l felii și pune-l în blender. Amestecă mărul pasat cu mierea și cu extractul de salvie până vei abține o pastă omogenă. Atenție, compoziția obținută se ține la frigider 20 de minute. Abia apoi se aplică pe față cu grijă. Relaxează-te și, după alte 20 de minute, spală-te cu apă rece. Reține că această mască este destinată persoanelor cu tenul gras, mai ales datorită salviei, care are o acțiune astringentă asupra pielii.