Magia săpunului cu levănțică. Spumă fină, parfum seducător și o senzație de piele mătăsoasă. Săpunul curăță, îngrijește și este o sărbătoare pentru toate simțurile noastre!
Uleiul, săpunul și sarea de baie cu levănțică sunt un trio perfect pentru o seară de răsfăț în baie. În plus, vei dormi mai bine, căci mireasma de levănțică alungă stresul și neliniștea interioară.
Săpunul este un adevărat magician, dacă stăm să ne gândim că dintr-o singură bucată obținem milioane de particule de spumă aromată care ne ajung pentru nenumărate băi.
Spălatul cu săpun este cel mai vechi ritual de curățare din lume și nu și-a pierdut din atractivitate până în ziua de astăzi.
Magia săpunului cu levanțică. Istorie
Săpunul a fost inventat de arabi în secolul al VII-lea. Ei au fost cei care au topit uleiurile de plante cu grăsime de cocos, ulei de măsline, ulei de palmier și grăsimi animale.
Amestecul cu soluție de sodă fierbe și astfel se pune în mișcare un proces chimic, iar grăsimile devin săpun.
Poveștile conform cărora săpunul usucă pielea nu sunt adevărate, căci uleiurile și untul de plante au efect de hidratare. Doar în cazul săpunurilor de proastă calitate, cu foarte multe ingrediente chimice, se poate întâmpla acest lucru.
Cum se prepară
Prepararea săpunului este o artă pe care o poate învăța oricine, însă trebuie procedat cu grijă. După dorință, se pot adăuga în săpunul personal ingredientele de îngrijire preferate, cum sunt ceara de albine, mierea, laptele, sau unele decorative, precum florile uscate, argila sau pigmenții. Și parfumul poate varia. Cele mai vechi miresme sunt cele de tămâie, mir, rozmarin și ulei de lămâie. Mai este nevoie doar de răbdare, căci săpunul trebuie mai întâi răcit, apoi tăiat și lăsat să se usuce câteva săptămâni.