Ghimbirul nu arata ca o planta iesita din comun, ci este chiar comuna. Forma sa este usor noduroasa, iar culoarea este de un alb-bej natural. Gustul insa nu poate fi confundat, deoarece el este distinct fata de alte plante, fiind aromat si usor intepator. Ceaiul de ghimbir este foarte aromat si gustos si ajuta organismul din mai multe puncte de vedere, pe care le vom analiza separat.
Beneficiile ceaiului de ghimbir
Circulatia sangelui este imbunatatita cu ajutorul consumului de ghimbir. Asa cum bine stim, circulatia sangelui este influentata de foarte multi factori. Mai mult decat atat, sangele este cel care transporta substantele nutritive in intregul organism, si este si responsabil de oxigenarea creierului. Ghimbirul are rol in ceea ce priveste imbunatatirea circulatiei periferice si de asemenea are rol in reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, ghimbirul scade nivelul colesterolului si riscul aparitiei de paraziti intestinali.
Ghimbirul are un rol important in ceea ce priveste digestia
Ajutand la eficientizarea proceselor digestive. Substantele nutritive sunt cu mult mai usor absorbite in cazul consumului de ceai de ghimbir. Mai mult decat atat, ceaiul de ghimbir ajuta in situatiile in care balonarea sau durerile abdominale ne pun probleme, dar si in cazul durerilor de stomac. Asadar, putem vorbi despre ghimbir ca despre o planta care ne ajuta in ceea ce priveste ameliorarea unor probleme sau deficiente, avand proprietati benefice pentru organismul nostru, la aproape orice nivel.
Beneficii mai putin cunoscute
Un alt segment mai putin cunoscut, in care ghimbirul este folosit pentru proprietatile sale, este cel al sarcinii si alaptarii. Consumul de ceai de ghimbir este indicat in timpul sarcinii, avand rolul de a limita efectul greturilor specifice perioadei de sarcina. Precum stim, greturile, desi sunt denumite matinale, pot aparea pe parcursul intregii zile.
Acesta este un motiv numai bun pentru a consuma ceaiul de ghimbir, care nu doar reduce greata, dar ne si intareste organismul la nivel de imunitate. Astfel, in perioada sarcinii beneficiile se transmit si bebelusului, deoarece acesta este intr-o relatie foarte stransa cu mama. In perioada sarcinii este foarte importanta grija pentru sanatate, deoarece nu mai discutam doar de propria persoana. Atentia fata de produsele consumate trebuie sa fie sporita, iar sfaturile medicale nu ar trebui neglijate.
Joaca un rol important si in dezvoltarea creierului
Ceaiul de ghimbir si ghimbirul in general joaca un rol foarte important si in ceea ce priveste dezvoltarea creierului. Ghimbirul imbunatateste memoria si procesele cognitive, ajutandu-ne in vederea efectuarii conexiunilor logice. Mai mult decat atat, el ne poate feri de raceala si ne intareste in mod natural sistemul imunitar.
Adio stres si oboseala! Ne plangem deseori de faptul ca oboseala pune stapanire pe noi, ca diminetile devin dificile si ca nu mai avem energia necesara pe parcursul zilei. Ei bine, ceaiul de ghimbir ne poate ajuta si in acest sens. Astfel, daca organismul nu resimte oboseala, in acest caz si sistemul imunitar reactioneaza, devenind mai puternic si mai pregatit sa faca fata oricaror solicitari.
Este important de stiut faptul ca ghimbirul este un supliment natural si tocmai de aceea el aduce multe beneficii organismului uman. Nu este necesar sa recurgem la suplimente sub forma de pastile pentru a ne pastra organismul sanatos. Alternativele naturale ne stau la dispozitie si ne ajuta sa ne bucuram de organismul nostru la adevaratul sau potential.